Choď na obsah Choď na menu

Copa del Rey-Asensio scoort Real Madrid met 3-1

In de derde ronde van de Copa del Rey van het seizoen 2021/22 scoorden Militang en Asencio doelpunten. Real Madrid versloeg Alcoiano met 3-1.

In de eerste helft van de wedstrijd scoorde Millitang een kopbal en vestigde het record voor Real Madrid. In de tweede helft van de wedstrijd scoorde Cintas een doelpunt om de stand gelijk te maken, en Asensio en Isco scoorden twee opeenvolgende doelpunten. In de 77e minuut van de wedstrijd schoot Asensio rechtstreeks vanaf de bovenkant van de boog in het strafschopgebied. Hoewel de bal raakte de tegenspeler een beetje veranderd, vloog hij in het doel en Real Madrid 2-1 Alcoiano. Aan het einde van de wedstrijd versloeg Real Madrid Alcoiano met 3-1 om door te gaan naar de volgende ronde. Asensio, die de Goedkope voetbaltenues draagt, werd dit seizoen ook de eerste speler van Real Madrid die een doelpunt scoorde in wedstrijden over drie lijnen: 5 doelpunten in La Liga, 1 doelpunt in de Champions League, 1 doelpunt in de Copa del Rey.

Marco Asensio, die als vleugelspeler en middenvelder fungeert, heeft een uitstekende technische basis, efficiënt en beknopt dribbelen en heeft een sterk aanvalsvermogen. Asensio heeft gediend als een schaduwspits, links- en rechtsbuiten en middenvelder op Mallorca, en is een echte frontcourt-generalist. In eerdere wedstrijden had Asensio een breed scala aan activiteiten. Volgens de behoeften van het team trok hij zich vaak terug naar een diepe plek om de bal te pakken. Naast het assisteren van zijn teamgenoten, breidde hij ook zijn sprintafstand uit, waaruit zijn uitmuntendheid bleek. Hoog IQ van voetballen en creativiteit. Naast zijn sterke persoonlijke vaardigheden, is Asensio met Goedkope Voetbaltruitjes ook een belangrijk offensief startpunt voor het team en heeft hij een goed spellezend vermogen. Zijn overlijden is ook een geweldig wapen voor het team om de stad te vernietigen. Als hij in het midden speelt, kan Asensio een doordringende steekbal sturen en als hij op de vleugel staat, is zijn voorzet ook goed. Daarnaast is ook de hoekschop van Asensio prijzenswaardig.

De eerdere ernstige blessure sleepte vorig seizoen ooit de vooruitgang van Asensio tegen en zijn efficiëntie was relatief laag. Asensio heeft de juiste positie gevonden, namelijk de rotatierol tussen de hoofdmacht en de invaller, die zijn expertise als late starter volledig kan benutten. Ten tweede gebruikte Ancelotti zijn sterke punten en omzeilde zijn zwakke punten en transformeerde Asensio van een vleugelspeler in een centrale middenvelder, waarbij hij het snelle gevechten met de verdediger van de tegenpartij vermeed, zijn vaardigheden bij het doel en rennen ten volle benut en een belangrijke pion werd om het offensieve en defensieve evenwicht van Real Madrid te behouden. Met de begeleiding en transformatie van Ancelotti was Asensio in goede vorm en werd het derde vuurkrachtpunt na Benzema en Vinicius. Hazard van Asensio herwint ook stilaan zijn staat en vertrouwen.